Zeničani protestovali zbog stanja u Pazariću

Otkazali svoje redovne aktivnosti za Međunarodni dan djeteta, koje redovno provode tog dana, kako bi dodatno upozorili na šokantnost fotografija koje su upravo i objavljene na Dan djeteta – 21. novembra

Nekoliko stotina Zeničana, šetnjom gradskim ulicama te mirnim protestom na gradskom Trgu Alije Izetbegovića, izrazilo je svoje nezadovoljstvo zbog neadekvatne skrbi Zavodu za zbrinjavanje djece i omladine u Pazariću.

-Došli smo da podržimo ovaj protest, uime sve djece te da pošaljemo snažnu poruku da djeca trebaju da budu iznad svega. Želimo da poručimo da se moderno ropstvo ne bi trebalo dešavati – kazala je Amna Kepeš iz Udruženja “Naša djeca”.

Ona je napomenula da su otkazali svoje redovne aktivnosti za Međunarodni dan djeteta, koje redovno provode tog dana, kako bi dodatno upozorili na šokantnost fotografija koje su upravo i objavljene na Dan djeteta – 21. novembra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79