Zeničanin na gradskom bazenu drugu ,,posudio” pištolj, pa ga lažno prijavio za krađu

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 30.12.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Babalija Muhameda zbog počinjenog krivičnog djela Lažno prijavljivanje iz člana 347. stav 4. KZ FBiH.

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. ZKP FBiH, p o d i ž e m

O P T U Ž N I C U

Protiv:

Babalija Muhameda, iz Zenice, osuđivan za krivično djelo nasilničkog ponašanja, što je: Dana, 02.07.2021. godine oko 16,00 sati u Zenici, došao u Policijsku stanicu Crkvice, te dežurnom policijskom službeniku prijavio da je prethodnog dana počinjeno krivično djelo krađe tako što mu je NN lice iskoristivši njegovu nepažnju dok je boravio na bazenu u naselju Babina rijeka iz torbice otuđio pištolj marke „Zoraki 918“ cal. 9 mm, iako je znao da krivično djelo nije počinjeno i da čini lažno prijavljivanje, što je i htio, jer je pištolj navedenog dana na bazenu posudio svom poznaniku I. A., čime je počinio krivično djelo lažnog prijavljivanja iz člana iz člana 347. stav 4. KZ FBiH.

Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79