Zeničanin Nero Delić primio cjepivo protiv COVID-a: Ovo su bile reakcije

Zeničanin Nero Delić, sa adresom u Njemačkoj, jedan je među prvima iz ovog grada koji se odlučio vakcinisati protiv koronavirusa.

U razgovoru za medije je ispričao zašto se odlučio na vakcinaciju, otkrio je da li je bilo straha, koje su bile prve reakcije nakon što je primio vakcinu, te da li, nakon ovog iskustva, savjetuje i ostalim građanima da učine isto…

Kako govori, trenutno živi i radi kao zdravstveni radnik u Bremenu, a široj javnosti poznat je po muzici kojom se bavi dugi niz godina.

“Vakcinisao sam se prvenstveno radi svoje zaštite, a zatim i zaštite svojih pacijenata. Moram priznati da je, što je i razumljivo, straha svakako bilo jer se susrećemo prvi put s takvom vrstom vakcine. U mom slučaju to je bila Pfizerova vakcina”k govori Delić za 072info.

Međutim, napominje da je potpuno vjerovao kolegama koji su razvili vakcinu, zbog čega je, na kraju, ipak odlučio da se vakciniše.

Nakon što je primio vakcinu, uslijedile su i reakcije.

“Reakcije su bile u obliku blagih simptoma gripe. Dakle, bolovi u mišićima, glavobolja, slabost, bol na ubodnom mjestu…”, priča Delić.

Na kraju razgovora ima poruku za sve građane Zenice, ali i BiH, regije i svijeta.

“Savjetovao bih da ko god ima priliku da se vakciniše – to i uradi. Jedino na taj način, kao odgovorni ljudi, možemo izaći iz ovako jako teške epidemiološke situacije u svijetu i pobijediti nevidljivog neprijatelja”, zaključuje Delić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79