Zeničanin prevario ženu za 720 maraka: Tražio avans za prodaju peći na pelet

Tridesetsedmogodišnja B. P. iz Pruda kod Odžaka jučer je policiji prijavila krivično djelo prevare.

– Pruđanka nam je prijavila izvjesnog B. B. iz Zenice, koji joj je putem jednog inozemnog internet-oglasnika ponudio peć na pelet za 2.137,50 maraka. Od nje je zatražio avansnu uplatu od 35 posto, tako da je ona na njegov račun, otvoren u jednoj od zeničkih poslovnica banke, čiji ime ne možemo navesti zbog istrage, uplatila iznos od 720 maraka. Uplatila je i određenu količinu novca za pelet, međutim, nikada joj naručena roba za koju je uplatila avans nije isporučena. Prodavača s internet-oglasa je više puta pokušala kontaktirati telefonom, međutim, on je telefonski broj Eronet mreže isključio – kazali su u policiji.

U toku je potraga za prevarantom, a dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva iz Orašja naredila je provođenje istrage zbog sumnje da je B. B. izvršio krivično djelo prevare.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79