Zeničanin zadobio teške povrede pri krađi visokonaponskog kabla

Dvadesetpetogodišnji Zeničanin zadobio je teške tjelesne povrede nakon što je u Poslovnoj zoni I u Zenici pokušao izvršiti krađu visokonaponskog kabla.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da je 25-godišnji Č. A. jučer oko 17 sati pokušao izvršiti krađu kabla koji je bio pod naponom, nakon čega je zadobio teške tjelesne povrede.

Odmah po zaprimljenoj dojavi povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, a zbog težine povreda i opekotina najtežeg stepena prevezen je na Klinički centar Univerziteta Sarajevo.

Pripadnici policije jučer su započeli uviđaj koji je nastavljen i danas, a kako nezvanično saznajemo Č. A. je pokušao izvršiti krađu kabla koji služi za napajanje postrojenja za distribuciju vrelovoda JP Grijanje Zenica prema gradu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79