Zeničaninu Elmedinu Dini Hodžiću osumnjičenom za pucnjavu i smrt Damira Barišića određen pritvor

Općinski sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor Elmedinu Dini Hodžiću (41) osumnjičenom za izazivanje opće opasnosti kojom prilikom je 1. novembra usljed ranjavanja hicem iz pištolja smrtno stradao 34-godišnji Zeničanin Damir Barišić.

– Obavještavam Vas da je po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona,broj:T04 0 KT 0043557 20 za određivanje pritvora od 03.11.2020.godine osumnjičenom H.E. rješenjem Općinskog suda u Zenici,broj:043 0 K 190518 20 Kpp od 03.11.2020.godine,određen pritvor u trajanju od mjesec dana i isti se računa od 01.11.2020. u 19,40 sati kao časa lišenja slobode pa do 01.12.2020.godine do 19,40 sati, navela je u odgovoru za “Avaz” Nada Hadžić,ovlašteni službenik za informisanje Općinskog suda Zenica.

Barišić se kobnog dana sastao s Hodžićem i Admirom Topčićem u naselju Sebije (Babino), gdje je ranjen u stomak. Oni su ga odvezli u bolnicu gdje je preminuo. Topčić je ostao u krugu bolnice, a Hodžić je otišao u naselje Crkvice gdje je s mosta bacio pištolj, a potom se predao policiji. Oni su na saslušanju u policiji kazali da su pucali u flaše te da je Barišić slučajno pogođen.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona Elmedina Hodžića tereti krivično djelo teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i nelegalno posjedovanje oružja.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor protiv Hodžića zbog bojazni da će uništiti ili sakriti dokaze važne za krivični postupak, te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke. Pritvor je zatražen jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti izvršenje krivičnih djela ukoliko bude pušten na slobodu a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79