Zenički Čelik traži dozvolu od grada da pravi novi trening centar

Nogometni klub Čelik danas je Gradu Zenici dostavio prijedlog za lokaciju trening kampa kojeg žele graditi na Plandilu.

“Shodno započetim aktivnostima na izradi novog Urbanističkog plana grada Zenice, svi građani i organizacije pozvani su da do kraja ove godine dostave svoje ideje i prijedloge za namjenu određenih prostora u gradu. U tom smislu, menadžment nogometnog kluba Čelik Zenica danas je Gradu Zenici – Službi za urbanizam dostavio Prijedlog za lokaciju trening kampa NK Čelik na lokaciji Plandilo u Zenici”, poručili su iz zeničkog kluba.

Čelik od gradske uprave traži održavanje sastanka kako bi se ova lokacija dodijelila nogometnom klubu.

“Nakon što lokacija bude dodijeljena našem klubu, pristupit ćemo izradi troškovnika, a rukovodstvo kluba već zna na kojim adresama može tražiti partnere za ovaj projekat. Idejni arhitektonsko-urbanistički projekat, kao donaciju uradila je firma Aksa iz Zenice. Realizacija projekta je planirana u fazama. Ovim putem upućujemo iskrenu zahvalnost Aksi d.o.o. Zenica na nesebičnoj podršci i zalaganju za dobrobit našeg kluba”, istakli su iz Čelika.

Podsjetimo, Čelik je prošlog ljeta zbog finansijskih problema ispao u najniži rang bh. nogometa te s novom upravom želi napraviti iskorak i vratiti se na puteve stare slave.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79