Zenički SDP podržao ministra Sinanovića: Kasumoviću, pozivamo vas da se upristojite i uljudite

Na sinoć održanoj proširenoj sjednici Predsjedništva KO SDP ZDK, između ostalog je razmatrana i aktuelna politička situacija na području Kantona. Naročito je apostrofirano, kako se navodi, nekorektno djelovanje Fuada Kasumovića, koji za sve svoje probleme unutar BHI KF, koje, kažu, vješto krije od javnosti traži krivca u SDP.

“Iako do sada nismo reagovali na izjave Fuada Kasumovića, smatramo da je prevršena svaka mjera i od sada će dobijati odgovore na sve nebuloze i laži koje iznosi. Fuad Kasumović, koji se voli predstavljati kao veliki borac za građane, istima bi trebao pružiti odgovore na slijedeća pitanja:

Zašto je bio protiv isplate pomoći u iznosu od 1080 KM?

Zašto je u Vladu ZDK uveo trećeg Hrvata koji je imenovao savjetnika sa sumnjivom ratnom prošlošću?

Zašto opstruiše pregovore sa Sindikatom obrazovanja i protivi se poboljšanju statusa istih?

Jesu li ucjene poput tjeranja SDP iz prostorija metod njegovog rada?

Postoje li propisi i zakoni za njega, ili je naučio gubiti sve sporove?

SDP BiH ZDK čvrsto stoji uz ministra Sinanovića i ostale ministre SDP i zastupnike koji su u svom dosadašnjem radu pokazali karakter, odlučnost i prije svega opredjeljenje da poštuju sve zakonske okvire”, saopćeno je.

Iz zeničkog SDP-a pozivaju Kasumovića da se “upristoji kako na političkoj sceni tako i općenito u svom ponašanju i da shvati da nisu svi njegovi “nestranački” i da ne može preko drugih zadovoljavati svoje potrebe stalnog konflikta i prozivanja po onoj staroj “držite lopova” dok ja pravim lopovluke”.

“Pozivamo Kasumovića da on kao doajen SDA-ove poslijeratne korupcije i kriminala prestane optuživati i kriminalizirati druge i da konačno umjesto zloupotrebe javnog prostora konačno nešto uradi za Zenicu.

SDP ZDK nije “Nestranačka” već Partija koja ima svoje članstvo i svoje organe i nikako nije niti će biti “Društvo jednog lica”.

Iz tog razloga ćemo štiti i ministra Sinanovića koji nije nikakva kukavica kako piše Kasumović već osoba sa svojim stavom a znamo da takvi ne odgovaraju Kasumoviću.

Svakako, izbor novog ili ostanak starog komesara svakako neće biti izbor Vaš već izbor zakona i većine koja funkcioniše”, navodi se u saopćenju.

Također iz SDP-a obavještavaju javnost da je u svojoj, kako navode, histeriji zbog gubitka zastupnika, a kako se šuška i vijećnika, Kasumović fizički prijetio i članu SDP Amelu Šišiću, što su javno osuđujemo.

“To već spada u domen nasilja kako se Vi Kasumoviću ponašate, pozivamo Vas da se uljudite i upristojite. Vaši botovi po raznim fb profilima i medijima ne govore o Vašim žrtvama već o Vama samim. Sve najgore sto napišete o drugima znate da čuči u Vama u još gorem obliku. Zato poziv na pristojnost i ljudskost ostaje, nadamo se da imate nešto od toga”, saopćeno je iz SDP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79