Ženu udario krampom u glavu: Pušten da se brani sa slobode

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad muškarcem koji je u petak kod Makarske napao ženu i oštrim predmetom je udario po glavi.

Policijski službenici Stanice granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaj ubojstva i prijetnja. Naime, sumnjiči ga se da je u petak oko 9:30 u mjestu Rastovac, kod Zagvozda, prvo verbalno napao 60-godišnjakinju, da bi joj potom ručnim alatom zadao udarac u glavu, a nakon čega je uputio prijetnje smrću 44-godišnjaku.

Oštećenoj 60-godišnjakinji je pružena ljekarska pomoć te je utvrđeno da je zadobila lakše tjelesne povrede. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaj ubistva i prijetnja danas tokom dana osumnjičeni 73-godišnjak će, uz kaznenu prijavu, biti predan pritvorskom nadzorniku – stoji u saopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Pušten je da se brani sa slobode

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, 73-godišnjeg nasilnika je ispitivala Mira Dolić, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Splitu, koja je bila dežurna ovaj vikend i koja ga je pustila da se brani sa slobode, uz mjere opreza.

Čak nije ni tražila određivanje istražnog zatvora, pa 73-godišnjak uopće nije ni doveden kod suca istrage.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79