Ženu za kosu u Travniku izvukao iz lokala pa je prijeteći pištoljem ugurao u auto

Opštinski sud u Travniku osudio je Zejida Š. na godinu zatvora jer je sa pištoljem došao u lokal u Travniku iz kojeg je za kosu izvukao oštećenu M.P. i uz prijetnju tim oružjem ugurao je u auto udarajući je pritom drškom pištolja.

Naime, Sud ga je nepravosnažno zbog više djela, odnosno nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti i nezakonitog držanja i nošenja oružja osudio na jedinstvenu kaznu zatvora.

Istom presudom od optuženog su oduzeti pištolj marke pijetro bereta, kalibra 7,65 mm, i okvir.

Protiv njega je Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo optužnicu koja ga je teretila da je pomenuta djela počinio 25. avgusta 2018. godine.

“Nasiljem prema drugom te naročito drskim ponašanjem i zlostavljanjem drugog ugrozio je građanski mir i pri tome jednu osobu lakše povrijedio”, navodi se u optužnici.

Pomenutog dana, oko pet časova, optuženi je sa pištoljem došao u ugostiteljski objekat u mjestu Ljubin Han – Turbe, u Travniku.

“Optuženi je izvadio pištolj te ga uperio u pravcu oštećenih osoba S.K. i D.P., koji su u tom momentu, bojeći se za svoje živote, pobjegli sa mjesta, nakon čega je ušao u objekat, popeo se na sprat, gdje se nalaze sobe za spavanje”, navodi se u optužnici.

Potom je optuženi ušao u sobu u kojoj se nalazila M.P., te je na silu, vukući je za kosu, izvukao iz sobe.

Oštećenu je vukao niz stepenice sve do parkinga ispred objekta, da bi je uz prijetnju pištoljem, ugurao u svoj mercedes.

“Pošto se oštećena opirala, iz pištolja je ispalio dva hica u zrak te u namjeri da ostvari svoj cilj i da oštećenoj nanese tjelesne ozljede, istu nekoliko puta udario drškom pištolja u predio glave i ugurao je u vozilo”, stoji u optužnici te se dodaje da joj je tom prilikom nanio lake tjelesne povrede.

Automobilom u kojem se nalazila M.P. se uputio u pravcu Komara do odmarališta.

“Držeći pištolj usmjeren u pravcu M.P., prijetio je da će je ubiti ukoliko ne pozove D.Đ., uposlenu u UO AS da iziđe ispred objekta kako bi je povezao”, navodi se u optužnici.

Kada je primijetio patrolu policije, optuženi je kroz prozor izbacio pištolj pored lokalnog puta, nakon čega je uhapšen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79