Žepčak na Instagramu objavio eksplicitne snimke sa bivšom djevojkom, video poslao i njenom novom momku i majci

Žepčak na Instagramu objavio eksplicitne snimke sa bivšom djevojkom, video poslao i njenom novom momku i majci


Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Č.M. iz Žepča zbog krivičnog djela u pokušaju “Prinuda na spolni odnošaj”.

Prema optužnici, Žepčak je ucjenjivao svoju bivšu djevojku T.E., objavio je njihove seks snimke, iste poslao njenoj majci i novom momku, a na kraju ga ona prijavila policiji.

Naime, u periodu od 02.07. 2018. do 08.03.2022. godine, dok su bili u ljubavnoj vezi, dobrovoljno su, u kući njegovih roditelja, sačinili fotografije i video-snimke pornografskog sadržaja. Nakon što su raskinuli svoju vezu, Č.M. je sa namjerom da ozbiljnom prijetnjom nanese bivšoj djevojci T.E. teško zlo i na taj način prinudi istu na obljubu protivno njenoj volji, poslao poruku putem društvene mreže Messenger kojom je zaprijetio da se nađu i da imaju seksualne odnose, pa ako na to ne pristane ozbiljno zaprijetio da će objaviti sačinjene slike i video-snimke nagog tijela E. i njihov seksualni odnos na društvenim mrežama i time istoj nanijeti teško zlo.

Takođe, zaprijetio joj je i da će naznačene fotografije i video snimke poslati njenoj majci T.I. i momku s kojim je bila u ljubavnoj vezi D.A..

Č.M. je bio svjestan da ovakvom ozbiljnom prijetnjom oštećenoj može nanijeti teško zlo i da vrši psihičku prinudu nad oštećenom usljed koje prinude bi oštećena pristala na obljubu protivno svojoj volji, što je i htio, pa kada E. nije pristala na obljubu, formirao profil na društvenoj mreži Instagram, na koju je postavio ranije sačinjene intimne fotografije seksualnog odnosa, video-snimke seksualnog odnosa i golišave fotografije E., na kojima se vidi stražnjica i polni organ E. i na kojima se vidi seksualni čin između njega i E.

Nakon toga je 13.04.2022. godine putem društvene mreže Facebook, njenoj majci T.I. poslao naznačene fotografije i video-snimke seksualnog odnosa, nakon čega je putem društvene mreže Instagram sa svog profila, na profil D.A. poslao poruku sadržaja „znači ti si taj momak s kojim je E. sada, pa da bi vam bilo ljepše u vezi, evo ti video da bi ti bilo ljepše ljubiti se s njom…“ i istom poslao video-klip oralnog seksualnog odnosa između njega i E., zbog čega je E. događaj prijavila policiji.

Djelo je ostalo u pokušaju, dakle, s umišljajem pokušao drugu osobu da prinudi na obljubu prijetnjom nanošenja određenog teškog zla, čime je počinio krivično djelo Prinuda na spolni odnošaj.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija