Žestoke poruke: SABNOR u BiH reagirao na izjave Abdulaha Skake

Nakon što je u programu FACE TV, sinoć, Abdulah Skaka izjavio da su Bošnjaci-komunisti gori od nebošnjaka, a pri tome uporno ponavlja da je svim svojim bićem bio za to da gradonačelnik Sarajeva bude Bogić Bogičević, mi antifašisti Bosne i Hercegovine nemamo pravo na šutnju.

Saopćeno je ovo danas iz SABNOR-a u BiH (SABNOR: Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata) u poruci koju potpisuje predsjednik Sead Đulić.

“Ova izrečena misao nije lapsus, nego stav i reprezent politike koju gospodin Skaka zagovara. Ako tomu dodamo i druge izgovorene misli tipa: Ja sam SDA ili Moj dedo i otac su osnivali SDA i mi živimo tu ideju Mladih Muslimana, te u to upakuje privatna druženja s predsjednikom stranke, onda je uistinu na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva ugašeno svjetlo koje bolno opominje i ukazuje ‘kuda plovi ovaj brod’.

Ova misao je školski primjer neofašizma ogoljenog do boli, u sitnošičardžijskoj borbi za pozicije, ali i snažna poruka kakvo Sarajevo i kakvu Bosnu i Hercegovinu ovakve politike zagovaraju i kreiraju. Pozivamo sve građane da se svim legalnim sredstvima suprotstavimo politikama i njihovim nosiocima koji ponovo zagovaraju politiku obilježavanja ‘drugih i drugačijih’. Podsjetimo ih svojim odlučnim odgovorom da je vrijeme žutih i bijelih traka prošlo i da nikada neće biti ponovljeno”, navodi se u saopćenju.

Mi baštinici antifašističke borbe partizana i njihovog djela, dodaju, “bez kojeg ne bi bilo današnje Bosne i Hercegovine, čvrsto stojimo na ideji antifašizma, koji jeste najsnažniji kohezioni faktor naše domovine”.

“U ime toga, a posljednja dešavanja u Sarajevu nas uvjeravaju, krajnji je čas da se svi okupimo u svenarodni antifašistički front naroda i građana Bosne i Hercegovine i tom snagom oslobodimo našu domovinu od svih politika koje je neofašističkim idejama dijele. Smrt fašizmu-sloboda narodu!”, navodi se u saopćenju SABNOR-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79