Zgrada Hitne pomoći u Sarajevu mijenja izgled: Posao vrijedan oko dva miliona KM

Zgrada Hitne pomoći u Sarajevu mijenja izgled: Posao vrijedan oko dva miliona KM


Zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć “Prim. dr Silva Rizvanbegović” u Sarajevu uskoro će se doživjeti značajnu transformaciju. Naime, sarajevska kompanija “Mibral” osvojila je tender za rekonstrukciju ovog objekta, vrijedan oko dva miliona KM, objavila je Akta.ba.

Radovi, koji uključuju zamjenu fasade i izradu krovne hidroizolacije sa pripadajućim krovnim otvorima, trebali bi biti završeni u roku od 120 dana od uvođenja izvođača u posao. Ova obnova će biti prva od izgradnje objekta, koja je poslednji put rekonstruisana 1979. godine.

Direktorica Zavoda, Jasna Husejinbegović Musić, prethodno je najavila ovu obnovu kao ključnu za poboljšanje uslova rada u Hitnoj pomoći. Projekat je planiran još prije pet godina, ali je zbog neusvajanja budžeta i političke situacije bio na čekanju.

Pripremne radnje za rekonstrukciju počele su 2019. godine kada je potpisan Sporazum o finansiranju i izradi projektne dokumentacije. S obzirom na važnost ovog projekta, očekuje se da će nova rekonstrukcija značajno unaprijediti funkcionalnost i izgled zgrade Hitne pomoći.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija