Žičanu ogradu priključio na struju, pronađena uginula domaća životinja

Pripadnici Policijske uprave Foča u potrazi su za jednom ili više osoba koje su žičanu ogradu na jednom od imanja u selu Šadići priključili na struju. Od strujnog udara napona 220 volti stradala je domaća životinja u vlasništvu jednog od mještana.

– Pripadnici PU Foča su u utorak oko 16:20 sati izvršili uviđaj u selu Šadići, na imanju vlasnika C. S., te su u žičanoj ogradi koja je bila pod strujnim naponom od 220 volti, a kojom je ograđeno imanje, pronašli uginulu domaću životinju, vlasništvo F. A. Na lice mjesta izašla su i stručna lica iz „Elektrodistrubucije“, Radna jedinica Foča, koji su obezbjedili beznaponsko stanje na ogradi. O događaju je obavješten dežurni tužilac nadležnog tužilaštva, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti – saopćeno je iz PU Foča.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79