Žigosana djevojka na Facebooku objavljivala slike u ustaškoj majici?

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi jedan učenik prvoga razreda srednje škole je užarenim predmetom u obliku slova “U” doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednog kolegu. Nakon toga joj rekao da sada može govoriti da je ustaša, ispričala je djevojka.

“Dječija igra”

Medije je o svemu obavijestio otac, a priča o žigosanju u školi postala je glavna tema, posebno nakon što je direktor škole Jozo Dragić sve pokušao relativizirati kazavši kako je sve to dječja igra.

U međuvremenu je ministrica u školu poslala inspekciju da napravi nadzor, a jučer je javljeno kako su u radu direktora pronađene brojne nepravilnosti.

U javnosti je posljednja dva dana dosta bio prisutan otac žigosane djevojčice koji je kazao kako škola nije zvala hitnu pomoć ni policiju.

– Što se tiče policije, odradila je veliki posao. I jako sam zadovoljan. Jedino nisam zadovoljan ravnateljem škole, govori neistine po medijima, skriva predmete, ublažava stvari, kao što je rekao da je to dječja igra, pa je rekao da se obitelj dogovorila da se ne zove policija, što nije istina. A kad se danas dogodila nova prijetnja, zvao sam više puta na telefon, nitko se nije javio. Zvao sam razrednicu, nitko se nije javio, zvao sam pedagoginju, nitko se nije javio, rekao je otac djevojke na pitanje je li zadovoljan kako su svi reagirali, prenosi Index.hr.

– Nisu zvali ni hitnu ni policiju. Htjeli su to sakriti. Najviše me šokiralo da je netko, znajući da je ona Albanka, išao joj žigosati slovo ‘U’, rekao je otac.

Djevojka je jučer kazala kako je šutjela jer se bojala.

– Šutjeli smo jer nismo smjeli reći to na glas. Bojali smo se da, ako kažemo, da će nas nazivati drukerima, da smo ga izdali, da je sve to bila samo zezancija. Zbog toga smo šutjeli, ispričala je djevojka.

Otac je, dakle, aludirao da joj se, zbog činjenice da je Albanka, napisalo slovo “U”. O ovome je čak jutros govorio i Milorad Pupovac.

– Smatram da je tim činom, uznemiravajućim i zabrinjavajućim, prekršen Ustav u pogledu nacionalne ravnopravnosti i neometanog ostvarivanja nacionalne pripadnosti, smatram da je prekršen Zakon o sprečavanju diskriminacije i Kazneni zakon čl. 325 kojim je zabranjeno poticanje na bilo koji oblik mržnje i nasilja, rekao je Pupovac.

No, kako piše Zadarski, djevojka koju je kolega žigosao na Facebooku je pozirala u majicama s ustaškim obilježjima. Iako to ne opravdava napad, svakako baca jedno novo svjetlo na cijeli slučaj.

Istraga Facebook profila

Tako, piše ovaj portal, na jednoj fotografiji ona ponosno pozira u majci s ustaškim znakovljem, na kojem je prvi kvadratić na hrvatskom grbu bijele boje.

– Pošto živim na Boriku i često prolazim pokraj škole i pijem kavu u Terre, viđam tako i ***** koja često dolazi u ustaškim majicama i ide u Admirala, ispričala je jedna njena poznanica.

U međuvremenu je fotografija s njenog profila maknuta.

– Ne mogu sada razgovarati jer sam s mojim djetetom došao u policiju. Napadnuta je opet, prijetili su joj, kazao je otac Adem Shala, odbivši tako odgovoriti na pitanje o ustaškoj majici.

Neslužbeno se saznaje da policija istražuje Facebook profil djevojke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments