Zijad Džinić: Moja supruga je ubijena, govorili su da baca sihire i da je vještica

Zijad Džinić, suprug Rabije Džinić, koja je, prema policijskom izvještaju, nastradala u saobraćajnoj nesreći 14. oktobra oko 17:15 sati na makadamskom putu u blizini naseljenog mjesta Višća kod Živinica, u izjavi za „Avaz“ naveo je kako vjeruje da je riječ o ubistvu.
Smrskano staklo

Nakon što je automobilom udario Rabiju koja je bila u šetnji, vozač je pobjegao s mjesta nesreće, a uhapšen je u Orašju, na graničnom prijelazu, kada se samoinicijativno predao policiji.

Pronađen je i Passat sa smrskanim prednjim vjetrobranskim staklom, a Samir Džinić, koji je bio za volanom automobila, predat je u nadležnost Tužilaštva TK. Urađena je obdukcija u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a u izvještaju je napisano da je smrt nastupila usljed povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći.

Porodica Rabije Džinić ističe da ima niz kontroverzi koje prate ovaj slučaj.

– S bratom Nijazom nisam već duži period u dobrim odnosima. Sve smo to prijavljivali policiji, imaju zapisnici, a te prijave su ko zna gdje završavale. Brat Nijaz i njegova porodica potom su se okomili na moju ženu. Počeli su pričati po selu kako baca sihire, kako je vještica i kako će je kad-tad ubiti – kaže Zijad Džinić.

Odnos njegove porodice s ostalim komšijama je odličan, dok njegov brat i porodica nisu pričali ni sa kim. Brat je, kako kaže Zijad, otišao u Njemačku, a potom je povukao i sina Samira. U selu su otvorili vulkanizersku radnju, koja nije počela poslovati kako su zamislili.

– Nakon toga još su žešće prijetili mojoj ženi. Nazivali su je pogrdnim imenima, počeli pratiti i ponavljali da će je ubiti. Imam dokaze da su to učinili s umišljajem i sve to smo prijavili Tužilaštvu TK. Zaboljele su me riječi tužitelja koji nas je primio. Nije nam izrazio saučešće, ali je na prvu rekao kako je Samir (vozač automobila, op. a.) plakao. Nije nas pitao jesmo li plakali mi, za majkom i suprugom – kaže ogorčeno Zijad.

Rabija je kritičnog dana šetala makadamskim putem. jer je nedavno imala operaciju srčanih zalizaka. Ljekari su preporučili šetnju, a ona je nakon operacije tim putem prolazila s komšinicom koja je nastanjena u Njemačkoj.

– Čim je ta komšinica otišla u Njemačku, oni su iskoristili priliku da je ubiju. Zbog čega bi neko išao automobilom makadamskim putem gdje se može razviti brzina do 20 kilometara na sat, gdje automobili uopšte ne prolaze. Kojom je brzinom išao kada je naprslo prednje vjetrobransko staklo i kada je meni prilikom obdukcije rečeno da su mojoj ženi glava i grudni koš smrskani – zaključuje Zijad Džinić.

U Tužilaštvu TK trenutno se protiv osumnjičenog vodi izvještaj za teška krivična djela protiv sigurnosti prometa i nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.
Nove okolnosti

– Imamo određene dokazne materijale, skicu s uviđaja i nekoliko izjava. Također, imamo i ove nove okolnosti koje istražujemo i ispitujemo – ističe Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Nijaz Džinić, otac osumnjičenog Samira, prema riječima njegovog brata Zijada, živi i radi u Njemačkoj. Zijad navodi kako mu je brat ranije govorio da prijetnje džaba prijavljuje policiji, jer je on toliko jak da mu niko ne može ništa, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79