Zimska oprema od danas pa do 1. aprila naredne godine obavezna je u BiH

S padom temperature tokom zime dolazi i do snijega i leda na kolovozu, kada zimske službe posipaju so po kolovozu, što značajno može naštetiti vozilu ukoliko se ne pere redovno. Prilikom pranja posebnu pažnju treba posvetiti podvozju vozila. Ukoliko na vozilu postoje neka oštećenja na karoseriji, potrebno je njihovo saniranje kako ne bi došlo do širenja korozije i rđanja.

Servis

Ukoliko želite bezbrižno ući u zimu i smanjiti mogućnost potencijalnih problema, najbolje je vozilo odvesti na kontrolni servis i pregled kod stručne osobe u ovlaštenom ili specijalizovanom servisu. Kod vozila sa benzinskim motorima obratite pažnju na sistem za paljenje i ubrizgavanje, jer će korozija ili dotrajalost tih sistema onesposobiti vozilo čim zahladi. Kod vozila sa dizel-motorima obratite pažnju na ispravnost grijača motora, filtera goriva, kompresiju i dihtunge motora, jer ako je ijedan od ovih elemenata dotrajao ili izvan funkcije, vozilo neće upaliti. Ono što bi još bilo poželjno zamijeniti jesu dotrajali gumeni elementi na vozilu, koji u zimskim uslovima veoma često pucaju i mogu dovesti do neželjene štete na vozilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79