Zinajda položila vozačku dozvolu za upravljanje autobusom: “Bila je jedini kandidat i uspjela je”

Zinajda Džebić azbija predrasude o ženama vozačima: S lakoćom vozi autobus. Odavno vozi automobil, a pored dozvolje za upravljanje B kategorijom, sada će imati dozvolu za D kategoriju.

Svi često čujemo kako muškarci vole misliti i naglašavati da su bolji vozači od žena. One su “spore, nesigurne, loše reagiraju, ne znaju ništa o automobilima, ne znaju se parkirati.”, ove su samo neke od primjedbi koje je čula svaka žena.

Bez obzira vozi li muškarac dobro ili ne, on je uvijek uvjeren da je bolji od bilo koje žene. Međutim, u Europi nije rijetkost da žena vozi autobus a ovdje je primjer mlada Kladuščanka Zinajda Džebić koja je dokazala da i žene mogu rame u rame s muškarcima biti dobri, ako ne i bolji vozači

Naime, ova mlada djevojka je ovih dana u Velikoj Kladuši polagala vozački ispit ni manje ni više nego za autobus, dakle “D” kategoriju i na kraju ga uspješno položila.

Tu vijesti je na Facebooku objavila Autoškola 15.April u kojoj je polagala. Zinajda je bila jedini kandidat iz Velike Kladuše za polaganje “D” kategorije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79