Žitopromet obustavio proizvodnju: Radnici neće dobiti otkaz

Bijeljinska mlinsko – prerađivačka kompanija Novi Žitopromet prestala je sa proizvodnjom i to sve dok se ne stabilizuje cijena pšenice na tržištu, ali kako je kazao Miloš Stevanović, pravni zastupnik Pavgroda, vlasnika kompanije, niko od radnika neće ostati bez posla.

On je naveo da će kompanija Novi Žitopromet održati minimalni proces rada, ali bez proizvodnje.
Stevanović je istakao da je došlo do nagle oscilacije cijene pšenice na tržištu, te da je nemoguće da se postigne pokriće proizvodnje i troškova kroz cijenu hljeba i brašna.

“Najvažnije je da niko ne ostaje bez posla, da je ova situacija privremena, ali postoji taj strašan skok cijene pšenice, a promjena u smislu gubitka ili ostajanja bez posla nema”, rekao je Stevanović.
Prema njegovim riječima, proizvodnja definitivno neće krenuti dok se ne stabilizuje cijena pšenice na tržištu, a radnici neće dobijati otkaze.

Fočanska kompanija Pavgord je 18. januara ove godine kupila nepokretnu imovinu Žitoprometa po cijeni od 3,1 milion maraka i tako postala stopostotni vlasnik preduzeća.

Žitopromet je 1. marta počeo sa radom nakon okončanja četrnaestomjesečnog stečajnog postupka piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79