“Živi smo još uvijek”: Zdravstveni radnici ponovo se okupili ispred zgrade Vlade KS

“Živi smo još uvijek”: Zdravstveni radnici ponovo se okupili ispred zgrade Vlade KS


Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo u štrajku su već više od tri mjeseca, a nema gotovo nikakvih pomaka u njihovim pregovorima sa Vladom Kantona Sarajevo koja ne uvažava njihove zahtjeve.

Pregovarački tim Vlade KS nedavno je ponovo pregovarao sa Sindikatom radnika u zdravstvu u KS te ponudio zdravstvenim radnicima povećanje koeficijenta za određene grupe zanimanja, piše Hayat.

“Njihovu diskriminirajuću i omalovažavajuću ponudu odbili smo jer nije u redu da jednima dajete, drugima ne dajete, jedne favorizujete, a druge minimizirate. To nema smisla sa vlašću. Ako smo javna ustanova, onda bismo od Vlade trebali imati jednak tretman, što do sada nismo imali. Mi smo i dalje zvanično u štrajku i donijeli smo odluku da 19. decembra ponovo izađemo pred Vladu i kažemo im da smo još uvijek živi – kazao je nedano predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS Edo Selimić.

Oni su se danas ponovo okupili ispred zgrade Vlade KS kako bi dali do znanja da se ništa nije uradilo po pitanju njihovi zahtjeva.

“Ne očekujemo ništa Vlada je imala 12 mjeseci da nešto uradi, ali… Tu smo da im pokažemo da smo živi, i da ih pozdravimo jednim aplauzom – poručili su okupljeni zdravstveni radnici.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija