Živimo teško, ali pripremamo sebi kartu za ulazak u džennet

Alija Mujić iz Gračanice jedanaestogodišnji je dječak kojeg život nije mazio. Ima dijagnosticirane tri teške bolesti – cerebralnu paralizu, hidrocefalus i epilepsiju. Živi sa majkom Zehrom koja je samohrani roditelj. Proveli smo jedno popodne sa ovom hrabrom porodicom i uvjerili se u sve nedaće koje nosi njihov jedan dan.

Alija je rođen 2009. godine, od samog rođenja počeli su njegovi zdravstveni problemi. S majkom je više vremena proveo po klinikama nego kod kuće.

– Alija je dječak, kako kažu koji je ispao iz aviona i ostao živ. Odraslom je teško da preživi 22 operacije, ali eto moj tigar je živio kao biljčica, operisan 22 puta i evo sad je Ellhamdulilah dobro. S obzirom na dijagnoze dobar je on meni, kaže Zehra.

S obzirom na mnoge lijekove koje pije ali i troškove života djeteta sa posebnim potrebama, primanja od 550 KM, koje imaju Alija i Zehra nisu dovoljna ni za puko preživljavanje. Kažu da imaju pomoć mnogih prijatelja i dobrih ljudi.

– Alijina mjesečna primanja su 403 KM invalidnine i tuđe njege, i 139 KM ja imam kao neku platu koju zovu stalna novčana pomoć. Jednom djetetu sa poteškoćama u razvoju treba 1.500 KM za neki solidan život. Međutim uvijek se nađe dobrih ljudi koji pomognu, rekla nam je Alijina majka.

Alija je od ove godine učenik. Pohađa školu u Zavodu za odgoj i obrazovanje djece sa poteškoćama u razvoju. Uz majku je naučio izgovarati poneku riječ.

– Mi živimo na dunjaluku teško. Ali pripremamo sebi kartu za ulazak u džennet, eto, priča nam Zehra kroz plač.

Kroz priču o Aliji i Zehri uvjerili smo se da zdrav čovjek ima mnogo želja, a bolestan, samo jednu, pogledajte video koji prenosi O kanal.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79