Živinice pod vodom, građani u panici: Očekujemo da će biti još gore ako kiša nastavi padati

Pred stanovnicima Živinica je besana noć. Poplave su napravile velike probleme. Mnoge kuće su pod vodom.

– Sami vidite kakva je situacija. Sve smo izvukli napolje i žene i djecu. Ostao sam sam u kući. Očekujemo još goru situaciju nego što je sada. Dokle god pada kiša katastrofa je- rekao je mještanin Hasan Prlić.

Edis Mujkanović iz Đurđevika kazao nam je da je krenuo na posao jutros kada ga je supruga pozvala u 10 sati da kaže da je voda došla do kuće, piše Avaz.

– 2014. godine preživjeli smo još veću katastrofu, ali smo danas brzom reakcijom uspjeli da se zaštitimo bar koliko-toliko, da zaštitimo svoj objekat. Ugroženi smo. Kuću sam uredio prije 15 dana, krečio, sredio, unutra uradio. Borim se sam, niko nije došao iz Civilne zaštite da nas posjeti, iz nadležne službe Općine Živinice. Noć ide, imam malu bebu, evakuirao sam je. Sve je u Božijim rukama i našoj moći, izborit ćemo se koliko možemo. Od naše općinske vlasti Živinice, slabo išta očekujemo – rekao je Mujkanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79