Živinice: U neposrednoj blizini autoputa za bicikle niknula divlja deponija!

Na teritoriji Grada Živinice nalazi se oko dvadeset prijavljenih divljih deponija, a nova divlja deponija niče u neposrednoj blizini autoputa za bicikle u naselju Ciljuge.

Autoput za bicikle je otvoren 2019. godine, a vremenom je postao mjesto gdje se okupljaju ljudi svih starosnih generacija. Svega nekih 50-ak metara udaljenosti niče nova divlja deponija.

Na fotografijama koje su nam poslali zabrinuti čitaoci može se vidjeti otpad raznih kategorija, uključujući uginulu stoku, komade namještaja pa čak i bačene vreće brašna!

Važno je napomenuti da se samo nekoliko desetina metara dalje nalaze prve kuće i industrijska zona Ciljuge.

Kako bi se spriječilo nelegalno odlaganje otpada na području Živinica, iz Gradske uprave Živinice krajem prošle godine najavili su implementaciju projekta video nadzora divljih deponija. Međutim, kako su nam naveli naši čitaoci na ovoj lokaciji kamera očito još uvijek nema, piše Bhportal.

U foto galeriji pogledajte izgled novonastale divlje deponije u Živinicama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79