Život nekad zna da iznenadi: Mariji su ljekari rekli da nikada neće imati dijete jer živi sa doniranim srcem, a onda se desilo čudo

Marija (24) je dokaz kolika može biti snaga jedne žene odlučne da ostvari svoju želju o kojoj je maštala još kao mala, da na svijet donese novi život i postane majka.

Ovo ne bi bilo čudno da se ona sama nije borila za sopstveni život jer ima presađeno srce, a u svojoj namjeri je uspjela uprkos riječima ljekara i na kraju je ipak rodila zdravog dječaka.

Marija Maršić Jakić iz Metkovića, grada u Hrvatskoj je ovim porođajem postala je jedna od dvije žene u Hrvatskoj koja se porodila iako je imala transplantaciju srca.

Sve je počelo sa bolom u grlom
Marija je ispričala kako je uopšte primjetila da nešto nije kako treba sa njenim zdravljem.

– Sve je počelo 2013. godine s grlom. Onda je uslijedio virus zvan streptokoka koji je udario na pluća i srce. Liječila sam se u “KBC Split” godinu dana kad su vidjeli da je stanje sve lošije i uputili me za Zagreb. Tamo su mi odmah rekli da moram na hitnu transplantacijsku listu i 6. 6. 2014. stiglo je srce iz Austrije – rekla je ona.

Tolika želja da bude majka dobrim dijelom je posljedica toga kako je ona odrastala – kao siroče.

– Od malena sam sanjala da imam svoje dijete, muža i da živim kao ostale djevojke. Ali sam onda završila s takvom dijagnozom gdje su mi doktori rekli da će mi biti rizično da imam djecu – objasnila je ona, piše Indeks.

Kao dijete bez roditelja, željela je da dobije dijete kome će pružiti svu ljubav koju ona nije imala.

– To me ubijalo jer sam ja dijete koje nema roditelje. Mene je majka napustila, a tata nestao i uvijek vam fali ta ljubav jer je niko ne može nadoknaditi. Ja sam imala sreću – mene su moja baka i djed jako voljeli, ali opet uvijek je falila ta roditeljska ljubav – rekla je ona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79