Životna priča Adele Habeš: Što jedna žena radi na nogama, Adela radi iz kolica!

Životna priča 37-godišnje Adele Habeš iz naselja Radovlje kod Visokog je priča iz koje možemo svi naučiti mnogo toga.

Adela je rodial troje djece i danas kaže vodi normalan život, iako je drugima nevjerovatno kako to sve uspijeva s obzirom na njeno stanje.

Njen život promijenio se nakon saobraćajne nesreće koju je imala kada je usljed zadobijenih povreda ostala nepokretna. Ipak, koliko god vas rastužila ova priča ona u toliko i nije takva, Adela je jedna jaka žena sa velikom željom za životom.

Čovjek se sa svim nauči da živi. Mene saobraćajna nesreća ni u čemu nije pomela. Nije me ni u jednom segmentu oborila da kažem na koljena da se ne dignem, ja sam odlučila da idem dalje i da nastavim sa životom kao da ništa nije bilo. Da kažem da je lahko, nije, ali ono što je Allah odredio ja sam s tim zadovoljna, govori ona piše Mahala.

Zadnjih pet godina je invalid u kolicima kojoj je vjera u Boga dala snagu da se bori za sebe svoju djecu i porodicu iako svakodnevno trpi bolove.

-Sve što jedna žena radi na nogama, ja radim iz kolica, kaže ona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79