Životna priča jednog radnika u BiH

Vaše priče na našem portalu! Pročitajte životnu situaciju jednog radnika, čiji je identitet poznat redakciji portala Crna-Hronika.

Prije par dana ugasila se jedna firma i prijatelj mi je ostao bez posla, te mu je došao komšija koji radi fasade i počeo kukati kako nema koga da nađe da mu pomaže, i nakon dužeg razgovora dogovoriše se da on radi s njim jer već ima iskustva u ovoj branši, tj. nekad davno je radio kao bauštelac i dosta toga naučio. Dogovorili su se da ga isplaćuje nakon završenog posla, ali ne i visinu dnevnice. Samo nekoliko dana poslije, majstor dogovori posao u obližnjoj kući u vrijednosti od 700 KM. Odmah su se bacili na posao, te nakon svega tri dana završili sve šta su planirali.

Nakon završenog posla, majstor je doneo 40 KM za pomoćnika i reče: “Hvala ti, dobro si radio… ”

“Eto šta vam znači posao u BIH, svi gledaju da te je.. u zdrav mozak i da te iskoriste maksimalno, zato ko god ima priliku neka ide odavde… ” izjavio je ogorčeni radnik koji je svoju situaciju podijelio sa nama.

I vi možete podijeliti svoje priče sa nama.

CH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79