Zlatko Miletić o hapšenju Edina Vranja: To je obična farsa!

Zlatko Miletić, bivši direktor Federalne uprave policije (FUP) koji je bio nadređeni Edinu Vranju, a skupa su surađivali duži niz godina u ovoj policijskoj agenciji, rekao je u reakciji za portal “Avaza” da je hapšenje u Srbiji obična farsa, ali da treba sačekati zvanične informacije.

– S obzirom da je Vranj bio moj saradnik dugi niz godina mi smo najmanje u tri navrata provjeravali sve službenike Federalne uprave policije. U prvoj prilici je to radio IPTF do 2003.godine.

Zatim smo radili mi sami do 2005.godine i treći put kada je izašao Zakon o pristupu tajnim podacima, to je od 2005. do 2010.godine. Znači nikakvih informacija o ratnom zločinu za gospodina Vranja nismo imali.

Da jesmo, ne bi radio u ovoj policijskoj agenciji, a osim toga bio bi proceuiran od nadležnih domaćih pravosudnih institucija. Zato, ovo mi sve liči na jednu običnu farsu. Ali, vidjet ćemo u kojem to vodi pravcu.

Čisto sumnjam da je on učestvovao u bilo kakvom ratnom zločinu – kaže Miletić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79