Zmaj nastavio štrajk: Dijelim sudbinu moje stoke koja crkava od gladi i žeđi, nisu dali da je napojim

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova i učesnik u rijalitiju, nastavio je štrajk glađu u pritvoru KPZ Banja Luka na Tunjicama, potvrdio je za „Avaz“ njegov advokat Duško Tomić.

Advokat Tomić rekao nam je da su ga iz KPZ Banja Luka zvali da pokuša nagovoriti Zmaja da bar počne piti vodu.

Stara majka

– Oni su meni dali vezu sa Zmajem i ja mu kažem: „Ilija, poslušaj me, bar pij vodu, otići će ti organizam i stradat ćeš.“ On kaže: „400 mojih grla je žedno i gladno pored moje majke od 86 godina i ja dijelim sudbinu s mojom stokom. Ako ona crkava od žeđi i gladi, neka i ja crknem. Sve ću te poslušati, samo ne traži od mene da prekinem štrajk glađu i žeđu. Kada su došli po mene, molio sam ih da me puste 15 minuta da napojim stoku i da ih pustim, a oni mi to nisu dali. Nemoj me braniti od mene, brani me od ovih koji su me utamničili.“ Iznenadio me Zmaj svojom upornošću, jedva govori – kaže Tomić.

On ističe da je napisao žalbu kojom traži hitno puštanje Grahovca iz pritvora. Općinski sud u Mrkonjić-Gradu odredio je Grahovcu pritvor zbog neodazivanja na poziv suda, a radi osiguravanja njegovog prisustva glavnom pretresu koji je zakazan za 12. septembar.

– Odredili su pritvor čovjeku koji nikad nije bježao i koji ima iskustvo sa sudovima. Dolazio je iz rijalitija i s planine i nikad nije izbjegavao sud, pa nije ni ovog puta. Ilija kaže: „Nemoj tražiti da izađem iz pritvora, neka izgubim život ovdje, neka RS dobije još jednu bitku, velikog kriminalca Zmaja je utamničila. Kada su došli prvi put, kada me nisu našli, moja im je majka rekla i mjesto i odredište na planini gdje sam bio sa stokom i nisu došli, nego su zapisali da sam u bjekstvu. A kako su me uhvatili kod kuće ako sam u bjekstvu” – navodi Tomić šta mu je kazao Zmaj u telefonskom razgovoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79