,,Zmajevi” se vraćaju na Bilino Polje: Naredne utakmice će se igrati u Zenici?!

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković danas je boravio u prvoj službenoj posjeti Gradu Zenica.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović bio je domaćin delegacije Nogometnog saveza BiH, a na današnjem sastanku razgovaralo se o budućoj saradnji grada Zenice s krovnom kućom bh. nogometa.

“Sretan sam što je predsjednik došao u Zenicu i u posjetu. Nadam se da će sa NSBiH uraditi ono što i s Borcem. Razgovarali smo o reprezentaciji, Čeliku i ulaganjima u Trening centar NSBiH. Predložio sam da Grad Zenica da Bilino Polje da bude nacionalni stadion reprezentacije BiH”, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Zeljković je nakon konferencije kazao da su spustili zavjesu na neke stvari koje su se dešavale u prošlosti.

“Na svim temama smo usaglasili kojim putem želimo ići. Naše opredjeljenje je da Zenica bude domaćin svih utakmica nogometne reprezentacije, posebno kvalifikacionih. Za proširenje Trening centra postoji konkretan plan i ići ćemo u realizaciju i tih projekata”, izjavio je Zeljković.

Dodao je da se otvara nova stranica saradnje Nogometnog saveza BiH i Grada Zenice te da će svi zajedno raditi za najbolje uslove koji su potrebni nogometnoj reprezentaciji BiH.

Trening centar bi trebao dobiti još dva terena te proširenje smještajnih kapaciteta.

“Vidio sam dobru volju u Gradu Zenica i siguran sam da ćemo uraditi dobre stvari i nastaviti razvijati infrastrukturu”, dodao je Zeljković.

Na kraju je naglasio da je priča o nacionalnom stadionu veoma kompleksna priča te da su opcije nadogradnje postojećih, ali možda i novog stadiona, ono o čemu se treba u narednom periodu dobro razmisliti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79