Zmije uznemirile građane Sarajeva

Obilne kišne padavine, poplave, zapuštena dvorišta i obale rijeka uzrokovali su pojavu velikog broja zmija u Sarajevu koje je sunce izmamilo na ulice. Građani se žale da ih sve češće viđaju u urbanim dijelovima na Grbavici, Marijin-Dvoru, Otoci. Radnici Parka koji su posljednjih dana kosili travu nisu imali susreta sa gmizavcima.

– U parkovima i na područjima koja održavamo naši radnici nisu naišli na zmije, rekla nam je Aldijana Hamza, stručni saradnik za informisanje JKP Park.

S druge strane, iz Sanitacije tvrde kako posljednjih dana imaju svakodnevne pozive građana.

– U četvrtak smo imali intervencije na Nahorevu, u Štrosmajerovoj ulici i u općini Stari Grad. S obzirom na klimatske uslove, sasvim je očekivano da dođe do povećanog broja zmija i u KS-u, pa čak i u urbanim naseljima, rekla nam je Elma Ibrahimović, rukovodilac tehničke službe u Sanitaciji.

U Hrvatskoj već zabilježen ugriz poskoka: Šta uraditi u slučaju ugriza opasne otrovnice?

Ibrahimović apeluje na građane da održavaju urednim dvorišta i okućnice, jer u narednom periodu će doći do razmnožavanja zmija te bi uz toplo vrijeme njihov broj u naredni mjesec mogao drastično porasti, piše Oslobođenje.

– Do sada je bila riječ uglavnom o neotrovnicama, ali apelujemo na građane da budu oprezni, jer je prošlih godina bilo i ujeda otrovnica, dodala je Ibrahimović.

(VIDEO) Najezda žohara i kod Ekonomskog fakulteta u Sarajevu: Građani ogorčeni

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments