Zna iz prve ruke: Izetbegović tvrdi da su “malina respiratori” za 80% pacijenata, ali ne za najteže

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je poslije današnje sjednice Doma naroda govorio o aferi “Respiratori” tvrdeći da niko u BiH do sada nije umro na tom respiratoru, jer opslužuju relativno lakše pacijente.

“To su respiratori koji ne mogu opslužiti najteže pacijente, takvih je od 20 do 30 posto u izolatoriju, a onih 60, 70 i 80 posto mogu opslužiti. Oni to i rade i ja to znam iz prve ruke, jer mi je supruga generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović”, kazao je Izetbegović.

Očekuje da nakon godinu afere “Respiratori” nadležni organi kažu šta je s tim respiratorima.

“Imaju veoma kontroverzne priče i to se koristi za jednu neutemeljenu, prema mom mišljenju, kampanju za postizanje političkih ciljeva na jednoj najbolnijoj temi. Veoma je neljudski, ružno i nekorektno koristiti strah i paniku ljudi da bi se pribrao neki politički poen”, rekao je Izetbegović.

Prema informacijama iz Kineske ambasade, konstatovao je da je u 40 zemalja otišlo 20.000 ovakvih respiratora i da nigdje nije bio problem osim u Federaciji BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79