Zna se gdje je Sanajda Alagić (22) iz Bihaća? MUP USK: Prešla je granicu

Dvadesetdvogodišnja Sanajda Alagić iz Bihaća nestala je prije dva dana, prilikom čega je njena porodica zatražila pomoć javnosti kako bi je pronašli.

Sanadja je posljednji put viđena u petak, 19. avgusta, u Bihaću u naselju Pokoj oko 10 sati ujutro.

Nakon toga je porodica policiji prijavila nestanak. Sanajda je rodom iz Velike Kladuše a u zadnje vrijeme živi u Bihaću.

Kako javljaju mediji, Senajda je prešla granicu sa Hrvatskom. Pošto je punoljetna, granicu može prelaziti kada hoće i s kim hoće, ali ostaje nejasno zašto ne komunicira sa porodicom.

“Prešla je državnu granicu, na Graničnom prijelazu Izačić, sa kolegicom, navodno je u Hrvatskoj. Čekamo njen povratak da vidimo šta je razlog ne javljanja majci. Punoljetna je i može prelaziti granicu, ali ne znamo šta je razlog ne komunikacije – kazao je za Hayat Adnan Beganović portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79