Znalo se? Sud dva puta pokušao uzeti djecu roditeljima

U jesen 2013. Općinski sud u Pagu je pokrenuo postupak za oduzimanje sve djece roditeljima, najstarije kćeri iz majčina prvog braka, te dvije djevojčice iz njihove zajedničke veze

Otac (54) s Paga koji je pokušao ubiti svoje četvero malodobne djece u rujnu 2017. godine nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje u trajanju od tri godine zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, te zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava. Na istu kaznu zatvora osuđena je i njegova supruga, majka djece.

OTAC I MAJKA BILI OSUĐENI

Novi detalji užasa na Pagu: Evo zašto je kći (18) otišla od kuće Presuda je u studenom 2017. postala pravomoćna što znači da je u trenutku kada je bacio djecu s prvog kata Josip Rođak bio pod uvjetnom osudom. U jesen 2013. Općinski sud u Pagu je pokrenuo postupak za oduzimanje sve djece roditeljima, najstarije kćeri iz majčina prvog braka, te dvije djevojčice iz njihove zajedničke veze. Prijedlog za oduzimanjem djece pokrenuo je Centar za socijalnu skrb u Zadru na temelju rezultata nadzora koji je provodio jedan profesor iz Zadra. Prateći obitelj, on je zaključio da su se ispunili svi uvjeti da djeca budu izuzeta iz obitelji. Međutim, izdvajanje se nije dogodilo, piše Slobodna Dalmacija.

OSUĐENI ZBOG ZANEMARIVANJA

‘Presuda roditeljima s Paga trebala je biti znak za uzbunu’ Sud u Pagu je, prema neslužbenim informacijama, u dva navrata pokušao provesti izuzimanje, ali nije uspio jer su se u postupak – prema riječima naših sugovornika – uključili odvjetnici na strani roditelja koji su uspjeli postupak zaustaviti. Najstarija kći iz prvog majčina braka tom je prilikom htjela otići iz obitelji, ali nije uspjela. Ostala je živjeti s majkom, očuhom i polusestrama sve do listopada 2014., kada je na njezin prijedlog, nakon još jednog incidenta s roditeljima, zauvijek napustila dom.

U vrijeme kada je paški sud roditeljima pokušao oduzeti djecu obitelj je živjela u naselju kamp-kućica u kampu Šimuni na Pagu, gdje je otac radio kao čuvar. Uvjeti stanovanja za peteročlanu obitelj bili su vrlo loši, a odnos između najstarije kćeri, očuha i majke dodatno se pogoršavao njezinim ulaskom u tinejdžerske godine. Djevojčica se dobro oporavlja Sedmogodišnja djevojčica iz Paga dobro se oporavlja u KBC-u Zagreb i ako bude sve u redu, u ponedjeljak ili utorak mogla bi biti prebačena iz intenzivne skrbi na bolnički odjel, doznaje se u nedjelju iz bolnice.

PRI SVIJESTI JE

Najteže ozlijeđena djevojčica se probudila i samostalno diše – Djevojčica je jučer tijekom dana skinuta s respiratora što znači da diše samostalno, a njezino zdravstveno stanje je i dalje stabilno, rekao je u nedjelju doc. Milivoj Novak, voditelj Odjela pedijatrijske intenzivne skrbi u KBC Zagreb.

Prebacivanjem na odjel liječnici kažu kako će djevojčici trebati osigurati psihološku pomoć kako bi lakše prebrodila traumu koju je preživjela.

Ona je najteže ozlijeđena od četvero djece, koju je njihov otac jedno po jedno bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu u četvrtak, 28. veljače. Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, koji su na liječenju u Općoj bolnici Zadar, prema posljednjim informacijama, oporavljaju se prema očekivanjima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79