Znate li u kojoj je državi najviše pozitivnih testova na Covid-19?

Argentina na svijetu ima najvišu stopu pozitivnih testova na Covid-19, podaci su Oxfordove tražilice “Naš svijet u podacima”, pri čemu gotovo šest od deset testiranih ima zarazu, što je odraz niske razine testiranja i slabog provođenja mjera “zaključavanja”.

Argentina je u ponedjeljak dosegnula 809.728 potvrđenih slučajeva zaraze, sa sedmodnevnim prosjekom od oko 12.500 novih dnevnih infekcija.

Zemlja, koja se u početku suprostavila pandemiji snažnim mjerama, prošlog je tjedna premašila 20 tisuća smrtnih slučajeva, objavila je Hina.

Medicinski stručnjaci su ustvrdili da su niske razine testiranja te labava ograničenja potaknuli visoku stopu pozitivnih testova na koronavirus, a kako pokazuje Reutersov izračun temeljen na podacima argentinskog ministarstva zdravstva. stopa se popela s oko 40 posto u kolovozu na gotovo 60 posto u prošlom tjednu.

Usporedbe radi, američka savezna država New York ima 20 milijuna stanovnika, što je manje od polovice argentinskih 45 milijuna, a dnevno provodi sto tisuća testova, četiri puta više no Argentina, pri čemu joj stopa pozitivnih blago prelazi jedan posto.

Argentinska vlada bila je hvaljena jer je već 20. ožujka uvela strogu karantenu, no od tada je bila prisiljena popustiti ograničenja u cilju oživljavanja gospodarstva, koje je već dvije godine u recesiji, koju obilježava i porast nezaposlenosti te razine siromaštva.

Izvor iz argentinskog ministarstva zdravstva rekao je za Reuters da je velik broj pozitivnih testova rezultat programa “DetectAr”, gdje se testiranje usredotočava na kontakte ranije zaraženih.

Argentinska vlada se obvezala povećati razinu testiranja, pri čemu je ta zemlja osma u svijetu po brojnosti slučajeva zaraze koronavirusom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79