Zoki ‘posudio’ auto, slupao i potrgao kuplung: “Znate , bio sam totalno pijan…”

Zoran (25) iz Vlaislava, prijateljima poznatiji kao Zoki, na koprivničkom Općinskom sudu optužen je za krađu automobila. Preciznije, Zoki je bez znanja i dopuštenja vlasnika Miodraga, inače sumještanina, krajem 6 mjeseca ove godine ‘posudio’ fiat punto.

Miodrag mu je dosta pomogao, zato što je ostavio ključ u kontakt-bravi. Nije se očito nadao da bi mu u ‘pol bijela dana’ netko mogao ući u dvorište i uzeti mu auto. Tako ‘posuđenim’ fiatom puntom Zoki se uputio u smjeru Koprivnice, kako je sam priznao u trgovinu, a automobil je u povratku slupao u Štaglincu.
– Prvo sam bio kod kuće, totalno pijan – krenuo je pričati istražiteljima svoju priču okrivljeni Zoki.
– Biciklom sam onda došao k Mikiju kojeg nije bilo doma. U automobilu sam vidio ključeve, sjeo sam u njega i krenuo prema Koprivnici jer u Vlaislavu dućan nije radio. Išao sam ravno cestom i došao do Štaglinca gdje mi je auto stao pa sam ga parkirao i otišao doma pješice – rekao je okrivljeni Zoki tužiteljima i naglasio kako je auto uzeo samo kako bi kupio piće i da bi ga zatim vratio. Dodao je kako je prednjim dijelom automobila dok je uzimao auto udario u metalni stup koji se nalazi u dvorištu gdje je automobil uzeo.

Policijski službenici automobil su pronašli u Štaglincu i na njemu su utvrdili oštećenje prednjeg dijela. Vlasnik automobila postavio je tužiteljima imovinskopravni zahtjev u iznosu od 6000 kuna. (1.500KM) Zoki je napravio štetu na limariji automobila, ali je potpuno uništio kvačilo koje se moralo promijeniti i zamijeniti ulje. Vjerojatno je brzine ‘šaltao’ bez kvačila pa ga je potpuno ‘skurio’.

Vlasnika automobila Miodraga, ili kako ga mještani zovu Mikija, bolje smo upoznali nakon Zokijeve krađe ljetos u Vlaislavu. Rekao nam je kako je stalno svojim autima na meti Roma koji su mu u godinu i pol dana čak triput ukrali limene ljubimce.
– Morao sam hitno balirati sijeno i ključevi auta ostali su u pretincu. Kad sam se vratio, auta nije bilo i znao sam da su opet Romi “harali” po mom imanju. Sad se auto više ne može ubaciti u brzinu, a na izlasku iz mog dvorišta “pokupili” su stup pa su oštetili i limariju – žali se Miodrag.
Mjesec i pol prije te krađe Romi su mu ukrali istog punta, ali ih je tad s prijateljima dostigao u Borovljanima. Kad su zaustavili kradljivce, Miodrag je odmah “izvukao” vozača koji ga je bez imalo razmišljanja šakom “pogodio” u glavu i razbio mu arkadu.
– Još uvijek mi se iznad oka vide ožiljci od šivanja na koje sam morao ići. Imao sam i golfa koji su mi ukrali prije godinu i pol. Ovo više nema smisla i jednostavno im se mora stati na kraj. Nekad smo bez problema mogli ostavljati ključeve u autu, a sad više ne možemo otići u kuću ni sekundu ako auto radi jer će se odmah odnekud pojaviti Romi i ukrasti ga – priča nam Miodrag.
Pitanje je vremena, dodaje on, kad će na meti Roma biti i ostala njegova imovina. Miodrag se bavi uzgojem stoke pa se boji da mu iz štale i svinjca ne počne nestajati njegovo pravo “blago”.
– Život u našem selu daleko je od normalnog zbog tih Roma. Stalno nekome nešto kradu i više nitko od nas nema mira niti možemo normalno živjeti – zaključio je Miodrag za Podravski.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79