Zolak potvrdio: Messer će osigurati dovoljno kisika za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj

Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak objavio je da kompanija Messer može organizirati dostavu medicinskog kisika medicinskim ustanovama u Republici Srpskoj.

“Predstavnik kompanije Messer me je obavijestio da su u mogućnosti da organizuju dostavu 5 cisterni (jedna cisterna je kapaciteta cca 23 tone) medicinskog kisika sedmično, plus jedan kamion medicinskog kisika u medicinskim bocama. Prvih 150 boca bi bile date na revers, jer je evidentno da u Republici Srpskoj nema dovoljno medicinskih boca, ako ih i ima uopšte”, naglasio je Zolak.

Prema njegovim riječima, navedene količine bi se uvozile iz Republike Hrvatske, te potom isporučivale u Banju Luku.

Kako je naglasio, uzimajući u obzir da je Ministarstvo zdravlja Republike Srpske izračunalo da su sedmične potrebe zdravstvenih ustanova Republike Srpske oko 120 tona, može se izvući zaključak da su potrebne količine medicinskog kisika osigurane i dostupne.

“Predstavnika kompanije Messer sam zamolio da ovu informaciju proslijedi i ministru zdravlja Alenu Šeraniću, da bi on preduzeo potrebne radnje iz nadležnosti Ministarstva na čijem je čelu”, dodao je Zolak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79