Zolak se pohvalio radom Agencije: UKC-u RS-a danas je ponovo isporučen kisik

Direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak danas je saopćio da je zahvaljujući Agenciji danas Univerzitetskom kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci ponovo isporučen lijek kisik.

On je u otvorenom odgovoru predsjednici RS-a Željki Cvijanović, na pitanje: “Zašto šutite?”, poručio da su “šutjeli i radili”.

– Na vaše jučerašnje pitanje: “Zašto šutite?” upućeno Drašku Stanivukoviću i meni, odgovorit ću u svoje i ime Agencije za lijekove i medicinska sredstva – danas je, zahvaljujući organizaciji službenika Agencije, u Univerzitetski klinički centar, nakon neznano koliko vremena ponovo isporučen lijek kisik, uvažavajući zakonom propisane procedure i nadležnosti svih uključenih u ovaj proces. Dakle, odgovor za vas je – mi smo šutjeli i radili, i sve što smo uradili se vrlo lako može provjeriti i potvrditi – kazao je.

Zatim je naveo:

– Ovu priliku ću iskoristiti da odgovorim i na pitanje koje je isplivalo u javnosti zahvaljujući pojedinim medijima, a koje je “najbolje predstavila” vaša zastupnica Sanja Vulić, za šta sam je prijavio Tužilaštvu RS-a. Pitanje se svodi na sljedeće – zašto Agencija pravi problem, i zašto “ne da narodu da diše?”. Poštovana predsjednice, ako je problem to što je Agencija sutradan po dobijanju informacije zabranila Tehnogasu isporuku tehničkog gasa (koji, između ostalog, služi za zavarivanje) Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, i time spriječila pacijente da ga udišu, onda priznajemo da smo ga napravili i Tehnogasu, i UKC-u RS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79