Zoran Čegar otkazuje liječničke preglede u Zagrebu: Vraća se u Sarajevo

Po nalogu Tužilaštva KS u jutarnjim satima Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres porodične kuće visokorangiranog policijskog službenika Zorana Čegara piše Crna-Hronika.

Zoran Čegar, policajac FUP-a koji je na suspenziji, trenutno se nalazo van granica Bosne i Hercegovine.

Zoran Čegar je na putu iz Zagreba za Sarajevo. Otkazao je ranije zakazani liječnički pregled u Zagrebu i vraća se u Sarajevo da se stavi na raspolaganje postupajući tužitelju. Prvi put u mojoj dugogodišnjoj policijskoj karijeri svjedočim tolikoj nesrazmjeri upotrebe snage represivnog aparata i društvene opasnosti i težine navodno počinjenog kaznenog djela – izjavio je visoko pozicionirani policijski inspektora iz jedne državne policijske agencije za Crnu-Hroniku.

– Sumnjiči se za krivično djelo krivotvorenje isprave, tačnije da je krivotvorio ugovor o kupovini nekretnine u Nišićima, u Općini Ilijaš -potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo

Kako nam je potvrdila glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo vrši se pretres na dvije lokacije.

“Po nalogu Kantonalnog tužilaštva policijska Uprava MUP-a KS vrši određene aktivnosti na lokalitetu Novog Sarajeva i Ilijaša” – kratko je potvrdila Mersiha Novalić za portal Crna-Hronika.

Specijalci MUP-a KS opkolili kuću Zoran Čegara u Sarajevu

Kako CH saznaje naš portal u pitanju je porodična kuća Zorana Čegara koja se nalazi u blizini Željinog stadiona u Novom Sarajevu kao i pretres njegove vikendice na Nišićima.

Policijski službenici su u potrazi za određenom dokumentacijom.

 

Pretres porodične kuće Zorana Čegara u Sarajevu

Čegar poznat je po tome da nema dlake na jeziku, i po svojim izjavama protiv narkokartela u glavnom gradu kao i njihovih krakova u nadležnim institucijama Bosne i Hercrgovine.

Uskoro više informacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79