Zoran Mamić se 2. aprila trebao vratiti iz Dubaija, ali ga u Hrvatskoj još nema

Zoran Mamić, koji je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i osam mjeseci zatvora još se nije vratio u Hrvatsku, nakon što je otputovao u Dubai, 26.marta gdje je, kako je to najavljeno, trebao ostati do 2.aprila.

– Moj branjenik treba se iz Dubaija vratiti početkom idućeg tjedna jer nije stigao riješiti sve obaveze, kazao je danas novinarima advokat Mijo Golub na upit o povratku njegovog branjenika.

Prije odlaska u Dubai, Zoran je na jedan dan otišao posjetiti brata Zdravka u BiH, kojeg, kako je to rekao, nije vidio sedam mjeseci, što je izazvalo niz reakcija.

Međutim, nije bilo nikakve zakonske zapreke da Zoran Mamić ne smije napustiti teritorij Hrvatske.

Njegov odlazak izazvao je reakcije i premijera Andreja Plenkovića koji je na pitanja novinara o tome izjavio:

– Oko prelaska granice moramo biti jasni, sud koji je izricao tu kaznu mogao je i trebao izreći mjeru zabrane napuštanja zemlje, ako ima dovoljno indicija da netko ima državljanstvo neke druge zemlje. Koja logika vam nalaže da ne ukažete tu mjeru? To može raditi sud, koji to ima pravo. Dovoljno je instrumenata da se spriječi taj scenarij. Ovdje je postojao instrumentarij koji je to mogao spriječiti – kazao je Plenković.

Inače, Zdravko Mamić je za utorak, 6.aprila najavio novu pres-konferenciju u hotelu „Mepas“ u Mostaru, tačno u podne.

– Pozivam sve predstavnike medija da budu na press konferenciji na kojoj ću iznijeti do sada nespomenute detalje i dokaze. Vidimo se, naveo je Zdravko Mamić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79