Zoran Milanović postao predsjednik, prisegnuo i obratio se javnosti

Inauguracija Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, održava se na Pantovčaku, kao prva koja se ne održava na Markovom trgu i s najmanje zvanica do sada.

Na nju su pozvane 43 osobe u tri kategorije – dužnosnici po funkcijama, među njima i dvojica bivših predsjednika, obitelj izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog stožera.

“Zahvala onima koji su ovaj posao dužnost obavljali prije mene. Svima koji su dali maksimum od sebe… Izbori nisu metoda za pronalaženje istine. To je metoda za postizanje mirnog kompromisa između brojnih želja različitih ljudi. Većina birača moće izgalasati da ne postoji problem klimatskih promjena, ali to neće promienit istinu da taj problem postoiji. Istina nije pitanje slboodne interoeretacije i pitanje želje naroda – kazao je on nakon položio zakletvu.

“Kao hrvatski državni poglavar: držat ću se Ustava i zakona, brinuti se za poštovanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske, bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost Republike Hrvatske. Tako mi Bog pomogao – izrekao je upravo Zoran Milanović nakon čega je potpisao.

“Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana – kazao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79