Zoran Tegeltija državu koštao više od 100.000 KM, a kakav mu je učinak

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je ovu državu za prvih devet mjeseci ove godine koštao više od 100.000 maraka. Tačnije, iz budžeta mu je, po raznim osnovama, isplaćeno 107.777,36 KM.

Ovo je podatak kojeg su, upravo iz Tegeltijinog kabineta, kao odgovor na poslaničko pitanje, proslijedili Damiru Arnautu. Naime, Arnaut je, zapravo, pitao kolika je Tegeltijina plata, kao i koliko je predsjedavajućem Vijeća ministara i članovima njegovog kabineta isplaćeno različitih beneficija od početka ove godine, kao što su troškovi reprezentacije, mobilnog telefona, smještaja, prevoza i odvojenog života.

PODIJELILI REPREZENTACIJU

U odgovoru je dat tabelarni prikaz iz kojeg je vidljivo da je mjesečna neto plaća Zorana Tegeltije nešto više od 5.000 maraka. Kada se tome doda iznos poreza i doprinosa na platu, koji se, također, plaćaju iz državnog budžeta, onda je samo po ovom osnovu na Tegeltiju za devet mjeseci potrošeno 74.645 maraka.

U istom periodu Tegeltijin kabinet je na ime troškova reprezentacije potrošio 26.330 maraka. Od tog iznosa sam Tegeltija je “spiskao” 25.160 mataka, a ostatak od blizu 1.200 KM njegov šef kabineta Milorad Đurđević.

S obzirom na funkciju koju obavlja, Tegeltija realno ne troši mnogo na telefon. Nijedan mjesečni račun nije dostigao iznos od 200 KM, tako da se za devet mjeseci “nakupilo” tek 1.249 maraka. Svi članovi njegovog kabineta, uključujući i samog predsjedavajućeg, na mobilne telefone, za devet mjeseci je potrošili su 4.179 Maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79