Zoran ubio Ljiljanu, prodao njen auto i pobjegao u BiH

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv Zorana Marića i Radomira Delića, koji se terete za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić.

Prema navodima optužnice koje prenosi Dan, Marić i Delić su na podmukao način i iz koristoljublja počinili teško ubistvo.

Zajedno su došli iz Herceg Novog do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru gdje je stanovala Simić, piše portal “Volim Podgoricu“.

– Marić je žrtvu namamio da sa njim izađe da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, a Delić ga je za to vrijeme čekao u vozilu koje je u vlasništvu Ljiljane Simić. Nakon toga su se odvezli iz Kotora u pravcu Herceg Novog, gdje se Marić uključio na makadamski šumski put do sela Mokrin, gdje je i zaustavio vozilo – piše u optužnici.

Kako se dalje navodi u optužnici, nakon toga su se obojica uputila prema pješačkom prelazu preko obližnje livade, gdje je Marić dao uputstva Deliću da ostane na tom mjestu i da pazi da neko ne naiđe.

– Potom je Marić počeo da se raspravlja sa Simić, nazivajući je pogrdnim imenima. Oborio ju je na zemlju i nogama joj pritisnuo grudni koš, a zatim joj je obema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca, usljed kojih je nastupila smrt – navedeno je u optužnici.

Nakon zločina, Deliću je obećao nagradu između 4.000 i 5.000 eura, koju bi mu isplatio od prodaje stana ubijene.

– Napustili su lice mjesta i uputili se u stan Ljiljane Simić. Marić je nakon ubistva prisvojio vozilo “nisan” vredno 11.208 eura, koje je prodao za 1.500 eura. Kada je prodao vozilo, 11. septembra, napustio je Crnu Goru i pobegao u Bosnu i Hercegovinu – piše se u optužnici.

Optuženi Delić je na saslušanju pred tužiocem rekao da se osjeća krivim zbog ubistva jer je bio na licu mjesta. On je ispričao da mu je Marić nudio novac da ga ne bi prijavio zbog ubistva.

– Nisam prilazio mjestu gdje je Marić zadao udarce Ljiljani Simić, već sam stajao sa strane i gledao, malo prema putu, a malo prema njima – rekao je Delić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79