Zornić: Moramo biti energetski nezavisni

Ministar energije, industrije i rudarstva FBiH Nermin Džindić jučer je sa svojim timom posjetio Operator Terminale FBiH u Blažuju gdje ga je dočekao predsjednik Uprave OTF-a Hermedin Zornić gdje su zajedno obišli radove koji se u predviđenoj dinamici odvijaju na izgradnji i rekonstrukciji Terminala Blažuj.

Predsjednik uprave Operator Terminali Federacije BiH Hermedin Zornić izjavio je da se aktivno radi na uspostavljanju tehničko-tehnoloških procesa koji dovode kompaniju Operator Terminali Federacije u stanje tehničke spremnosti za vršenje osnovne uloge,a to je skladištenje nafte i naftnih derivata.

Predsjednik Uprave OTF-a također ističe da je ministar Džindić ispunio obećano, a to je da je gradio,da gradi i da će graditi.

Prema Zornićevim riječima, plan je da moramo biti energetski nezavisni, a ono što je najavljeno prije četiri godine polako se i ostvaruje.

U narednom periodu će se okončati investicioni ciklus i imat ćemo funkcionalne naftne Terminale u velikim centrima u četiri kantona.

U funkciji je dio terminala u Živinicama, trenutno je u fazi izgradnja i rekonstrukcija Terminala u Blažuju, a ukupna vrijednost radova na potpunoj rekonstrukciji Terminala Blažuj iznosi 20 miliona KM.

“Što se tiče Terminala Bihać, pokrenute su aktivnosti na rekonstrukciji Terminala u vrijednosti od skoro 10 milliona KM, a također u toku su pripreme za temeljitu obnovu Terminala u Mostaru”, ističe Zornić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79