Zornić: Uručen mi je otkaz iz Toplana zbog političkog pritiska, tužit ću sve redom

Vršilac dužnosti direktora KJKP Toplane Berin Alagić uručio je jutros otkaz iz ovog javnog preduzeća Enveru Zorniću, bivšem direktoru koji je smijenjen zbog, kako je to Vlada Kantona Sarajevo naložila u svom zaključku, “uznemirenosti javnosti”, nakon što su se pojavile informacije u medijima da je tokom rata počinio ubistvo za koje je osuđen, a potom i pomilovan.

-Pozvao me je direktor, uručio otkaz i rekao da je morao jer se na njega vrši žestok politički pritisak – potvrdio je Zornić za Faktor.

Na upit ko vrši pritisak, Zornić kaže:

-Najviše Naša stranka. Međutim, ja ću sada obaviti konsultacije sa advokatom i tužiti sve redom, dakle sve one koji su mi oduzeli moja prava. Ja po njima nemam prava više ni na šta. Od Vlade pa do Toplana, sve ću tužiti.

Od 18. oktobra, kada ga je Nadzorni odbor smijenio sa mjesta direktora, Zornić je bio neraspoređen u KJKP Toplane.

U Odluci o razrješenju navedeno je da se Zornić “rasporedi na radno mjesto koje odgovara njegovoj stručnoj spremi u skladu sa zakonom, općim aktima KJKP Toplane-Sarajevo i u skladu s Ugovorom o angažmanu od 5. septembra 2019.”

Umjesto toga, jutros mu je uručen otkaz, prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79