Žrtvu pretukli i ostavili da se smrzne

Oni su prije par dana pristali na sporazum sa tužilaštvom, te priznali krivici, kao i kaznu kojom je Vrbanjac dobio dvije i po, a Đuzel dvije godine i 11 mjeseci iza rešetaka.

Vijeće Okružnog suda u Banjoj Luci objavilo je danas presudu kojm su Mirko Vrbanjac (28) i Alen Đuzel (29) osuđeni na ukupno pet godina i pet mjeseci iza rešetaka zbog pokušaja likvidacije Nebojše Кojića (37).

Kao što smo ranije pisali, oni su prije par dana pristali na sporazum sa tužilaštvom, te priznali krivici, kao i kaznu kojom je Vrbanjac dobio dvije i po, a Đuzel dvije godine i 11 mjeseci iza rešetaka.

– Optuženi su obavezani da oštećenom solidarno nadoknade materijalnu štetu na ime troškova liječenja u iznosu od 4.263 KM, u roku 30 dana od dana pravosnažnosti presude, dok je oštećeni sa preostalim dijelom imovinsko-pravnog zahtjeva upućen na parnicu – saopćeno je danas iz Okružnog suda Banja Luka.

Optužnica ih je teretila da su Kojića brutalno pretukli u ulici Patrijarha Makarija Sokolovića, u neposrednoj blizini banjalučke džamije Ferhadija. Đuzel mu je nakon toga ukrao 30 KM iz pantalona, a zatim su pobjegli ostavivši ga da leži u besvjesnom stanju na cesti, na minus 11 stepeni.

Mektić: Tužilaštvo pokušava da dohaka meni, a da zaštiti prave vinovnike

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments