Zuhdija s nestrpljenjem iščekuje početak škole: Prvi put u životu imat ću nove udžbenike

Nakon nemilog događaja u subotu, kada su Zuhdiji ukrali kupine koje je prodavao pored ceste u blizini Kladnja, pozivi i podrška njegovoj porodici pristižu sa svih strana. Podsjećamo da je fotografija na kojoj uplakan sjedi pored ceste, rastužila cijelu BiH, ali i region.

Jedan je poziv ovih dana posebno razveselio malog Zuhdiju, piše 24.sata.

– Jedna mi je teta kupila potpuno nove udžbenike za iduću školsku godinu. Fotografisala ih je i poslala nam to pa sam ih vidio na slici. Danas će ih donijeti, barem je tako rekla. Nikad u životu nisam imao nove knjige. Prije mi je bilo drago što je raspust, ali sada samo želim da počne škola – rekao je Zuhdija.

Njegova majka Senada Alić (42), otkrila je da je Zule, ugledavši nove udžbenike na slici, pustio i suzu.

– Bio je u šoku. Samo je ponavljao suznih očiju: “Majko, kako je to moguće da teta koja nas nikad nije vidjela ni upoznala, meni kupuje knjige?” Odgovorila sam mu da je to dokaz da ima predivnih ljudi na ovom svijetu i da se u takve mora ugledati – kazala je Senada.

– Gospođa je iz Sarajeva i iskreno, ne znam šta ću joj reći kad je vidim. Kako se uopće može nekom takvom zahvaliti – navodi Senada, piše 24. sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79