Zukan Helez o Dodikovim prijetnjama: “Moja mu je sugestija da odustane od te gluposti”

Pozivam Milorada Dodika, ali i sve političke aktere u BiH da prestanu sa antiustavnim i secesionističkim djelovanjem, izjavio je danas, 5. januara, Zukan Helez, državni ministar odbrane (SDP BiH).

Okrenimo se euroatlanskim integracijama te našu zemlju približimo EU i njenim vrijednostima, dodaje te poručuje:

“Svi politički akteri su dužni raditi u interesu građana koji su ih izabrali, a interes građana su mir, stabilnost, sigurnost, vladavina prava i ekonomski napredak. Poručujem građanima BiH da su institucije Bosne i Hercegovine, EUFOR i međunarodni prijatelji naše zemlje spremni djelovati da zaštite mir i sigurnost svih građana, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.”

Ukoliko Milorad Dodik krene u realizaciju onoga što najavljuje, zaključio je Helez, “to samo može biti kraj za RS”.

Uz izjavu, Helez je podijelio i snimak video obraćanja u kojem navodi kako su saveznici i BiH “spremni i nećemo nikome dozvoliti da se komada BiH”:

“Ove gluposti što priča ovaj Milorad Dodik, to je zabava za javnost. Ne shvatamo mi to neozbiljno, ali budite sigurni da imamo odgovor. Nelegalno je izabran, pokrao je glasove na izborima, i on sad da postavlja neke uslove? On ima i suđenje… tako da, kada je u pitanju otcjepljenje, to nećemo nikad dozvoliti. Moja mu je sugestija da odustane od te gluposti”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79