Zukan Helez poručio: Nisam odobrio ulazak kadeta Vojske Srbije u BiH

Zukan Helez poručio: Nisam odobrio ulazak kadeta Vojske Srbije u BiH


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, objavio je na svom Facebook profilu da nije dao odobrenje za ulazak kadeta Vojske Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, te da nikada neće odobriti takvu aktivnost u Prijedoru, mjestu koje je bilo poprište strašnih zločina tokom rata.

“Očito ova činjenica ništa ne znači kvazi političarima i kvazi intelektualcima iz opozicije u Federaciji BiH, koji u ulasku kadeta Vojske Republike Srbije vide priliku da uberu jeftine političke poene,” napisao je Helez.

Ministar je istaknuo da su napadi na njega koordinirani, te da među napadačima vidi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika bh. entiteta Milorada Dodika, ministra sigurnosti Nenada Nešića, zamjenika ministra odbrane Aleksandra Goganovića, kao i delegate u Domu naroda Parlamenta BiH Džemala Smajića i Zlatka Miletića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Edina Ramića i mnoge druge predstavnike opozicije u Federaciji BiH.

Helez je izrazio razumijevanje zašto je trn u oku Vučiću, Dodiku, Nešiću i ostalim političarima koji, kako kaže, ne vole Bosnu i Hercegovinu i rade na njenom cijepanju. Naglasio je da im smeta jačanje Oružanih snaga BiH i stabilnost države.

Ministar se pitao koji su razlozi napada opozicije u Federaciji BiH, uključujući SDA, DF i SBiH, te je ukazao na moguće političke motive i borbu za vlast. Također je naglasio da je za godinu i po dana na poziciji ministra odbrane postigao više nego što su neki stranački kolege postigli za 20 godina.

Helez je podsjetio da je prije nekoliko godina glasao protiv smjene tadašnjeg ministra odbrane Selme Cikotića, prepoznajući važnost te funkcije za odbrambeni sistem zemlje.

Ministar Helez je apelirao na sve građane, političke aktere i predstavnike vlasti i opozicije da ujedine probosanske snage i stave interes države iznad političkih razmirica. “Vlast nije i ne smije biti vrjednija od države,” poručio je Helez.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija