Zukorlić: Izbor ostvario puni legalitet i legitimitet, no cjelokupna atmosfera bila je malo čudna

Efendija Muamer Zukorlić čestitao je reisu Huseinu ef. Kavazoviću na novom izboru za reisu-l-ulemu te je izrazio zadovoljstvo što je cjelokupni proces izbora prošao u najboljem redu.

– I ovim rezultatom imamo pobjedu Islamske zajednice – dodao je Zukorlić.

Husein ef. Kavazović ponovo izabran za novog reisu-l-ulemu

Kazao je da su oni bili dva kandidata, ali jedna strana. Istakao je da su bila dva kandidata s dva autentična programa, koji su se razlikovali, ali ne po putu Islamske zajednice, već po dinamici.

– Ja smatram da Zajednica ima dobar pravac, ali se treba kretati dinamičnije – dodao je Zukorlić.

Istakao je da je svoje ciljeve ostvario, u značajnoj mjeri uspio formulirati jedan koncept i sve to predstaviti, te da je to koncept koji ne predstavlja drugu frakciju, već drugačiji pogled. Dodao je da taj koncept i sebe stavlja na raspolaganje reisu, prenosi Avaz.

Zahvalio je svima koji su glasali za njega, dodavši da su imali “stepen više odvažnosti, možda i slobode”.

Zukorlić je kazao da je izbor ostvario puni legalitet, ali i legitimitet, ali je rekao i da je cjelokupna atmosfera bila malo čudna, spomenuvši i prisustvo u medijima.

– Vjerujem da će izabrani reisu-l-ulema mnogo toga uzeti iz mog programa. Ovo je pobjeda Islamske zajednice. Nastavljamo zajedno – poručio je Zukorlić.

Safet Softić, predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH i predsjednik Komisije za izbor reisu-l-uleme, kandidatima je čestitao na visokom, dostojanstvenom nivou koji su imali tokom kampanje.

– Predstavljanje programa bilo je u skladu s visokim standardima, kako i priliči Islamskoj zajednici. Zahvaljujem i kandidatima koji su odustali. Islamska zajednica je ovim izborom pokazala visok nivo demokratičnosti – istakao je Softić.

Prvo obraćanje reisa Kavazovića nakon reizbora: Nećemo mijenjati kurs, brzinu možda da


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79