Žuljević o neredima u Mostaru: Ultraši su samo izvršioci politike na terenu

Povodom sinoćnjih nereda u Mostaru, koje su izazvali navijači nogometnog kluba Zrinjski, tzv. Ultrasi, kada su ušli u mostarsko naselje Donja Mahala prilikom čega su napali mještane ovog naselja, oglasio se član SDP-a Aner Žuljević.

Žuljević je, komentirajući sinoćnje nerede koji su se, uzgred, odvijali nekoliko sati nakon nastupanja policijskog sata, rekao da su Ultrasi samo izvršioci “sportske” politike na terenu.

“Kad imate višegodisnju anarhiju u MUP-u HNK, onda divljaci kolo vode. Nema ništa od vanrednih GV i Skupština, to je čisti paravan da odgovorni ponovo zataškaju stvar. Imali smo ih 15 na ovu temu, sve bude čisti paravan kroz nekakve zaključke koje niko ne poštuje i sve se nastavi po starom. Riba smrdi od glave, ovi idioti su samo izvrsioci ‘sportske’ politike na terenu”, napisao je Žuljević na Facebooku.

Kako navodi, institucije HNK-a su kontaminirane i ovo se konačno može riješiti samo uključivanjem federalnog MUP-a i SIPA-e.

“Zakon je jasan, sankcije propisane. Svi koji se igrate vatrom, morate znati da će biti kasno ako padne mrtva glava”, ističe Žuljević.

Podsjetimo, Žuljević je još prije pet godina u Parlamentu FBiH predložio amandmane na prijedlog izmjena krivičnog zakona, koji bi rigorozno sankcionisao događaje koji su se sinoć desili u Mostaru.

Amandman nije prošao, ali Žuljević je napomenuo da će ih ponovo uputiti pred Parlament FBiH.

“Danas uopće nije važno ko je glasao protiv, ali je važno kako će glasati u budućnosti, pošto ću navedene amandmane ponovo uputiti kao izmjene krivičnog zakona”, naglašava Žuljević za Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79